Marijke Helwegen had vroeger Anorexia

Bekend als de dame met botox! Marijke Helwegen laat graag een beetje aan zichzelf sleutelen om er jonger uit te blijven zien. Maar ook de binnenkant verzorgt ze vandaag de dag goed. Op 16e jarige leeftijd ontwikkelde Marijke een eetstoornis. Jaren stonden in het teken van uithongeren. Tijdens haar anorexia periode (over)leefde ze op Cola en drop. 

Toen ze rond de 40 kilo woog viel ze flauw op de keukenvloer. Haar ouders en broer waren in paniek. Marijke vond het heerlijk om dun te zijn. Ze was verdoofd en het echte leven schoot langs haar heen. Ze heeft zo'n 10 jaar vast gezeten in het web van de eetstoornis. 

Pas op 27e jarige leeftijd was ze weer VRIJ. Door haar hart te volgen en te gaan doen wat ze leuk vond en waar ze goed in was heeft ze haar eetstoornis overwonnen. In het interview wat Isabelle Plasmeijer met Marijke had vertelt ze openhartig over haar jeugd, de moeilijke relatie met haar moeder, het feit dat ze niet naar de HBS kon en ze had vriendinnetjes die haar negeerde. Haar pubertijd was alles behalve rooskleurig.